De Brother Eilanden

(El Akhawein), bestaande uit Big Brother en Little Brother, liggen op ongeveer 60 km van de kust van El Quesir verwijderd en maken deel uit van de Marine Park Eilanden.

Big Brother, makkelijk herkenbaar aan de vuurtoren, is ongeveer 100 m breed en 400 m lang. Little Brother ligt op ongeveer 800m ten oosten van Big Brother.
Deze 2 bergtoppen van bergen beginnend op 300m diepte bieden stuk voor stuk adembenemende duiken. De combinatie van de met kleurrijk en gevarieerd koraal bedekte muren en het groot wild (barracuda’s, tonijn, snappers, hamerhaaien, wittiphaaien, grijze rifhaaien,…) dat op deze eilanden een thuishaven vond, maken van de Brother Eilanden ‘the place to be’ in de Rode Zee.

Big Brother biedt tevens 2 wrakduiken die meer dan de moeite waard zijn. De Aida II (een 82m lang Egyptisch voorraadschip, gezonken in 1957) en de Numibia (een vrachtschip gezonken op weg naar India met als vracht reservestukken voor locomotieven) zijn beiden rijkelijk bedekt met zacht en hard koraal en door de jaren heen zijn napoleons en grijze rifhaaien er veel geziene bezoekers.

 

Opmerkingen:

  • Nachtduiken op de Brother Eilanden is niet toegelaten.
  • Minimum 50 gelogde duiken vereist.
  • Alle duikplaatsen en de volgorde zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.