Deze tocht neemt je mee naar de wonderbaarlijke riffen in het Diepe Zuiden van de Rode Zee tot dicht bij de Sudanese grens. Je maakt duiken van wereldklasse met steile wanden, ongerepte riffen, prachtige koraalformaties en een uitermate spectaculair onderwaterleven.

Satayah

Dit hoefijzervormig rif ligt aan de zuidoostelijke zijde van het duikgebied Fury Shoal en biedt sinds jaren huis aan een grote groep spinner dolfijnen, vandaar dat het rif ook vaak Dolphin House genoemd wordt. Het rif wordt vooral gekenmerkt door de vele scholen vissen die men hier kan bezichtigen en door de vele rifvisjes die met hun mooie kleuren het geheel opfleuren.


Shaab Maksur
Een klein rif dat prachtige duiken biedt op het noord-en zuidplateau en omringd is door spectaculaire drop-offs tot een diepte van 100m. Je vindt er 3 koraaltorens bedekt met rood zacht koraal en met een aantal grotjes waar glasvisjes, groupers en murenes te vinden zijn. Rifvissen, haaien en tonijn zijn vaak geziene bezoekers.

Abu Galawa
Dit rif heeft de vorm van een laguna omringd door kleinere riffen. Een goede plaats voor manta`s en rifhaaien. Op een diepte van 18m vindt je een klein wrak dat zonk in de jaren `50 en zeer toereikend is voor onderwaterfotografie. Het wrak is weelderig begroeid met koraal. Nachtduiken op dit rif is een aanrader, met een beetje geluk krijg je een Spaanse danseres te zien.

Shaab Claude

Shaab Claude biedt een geweldig onderwaterlandschap. Je vindt er heel wat grotten en doorgangen waardoor Shaab Claude ook wel eens een labyrint genoemd wordt. Het zonlicht dat door de spleetjes heen komt, zorgt voor een prachtig zicht. Napoleons, schildpadden en kleine witpunt rifhaaien behoren tot de mogelijkheden.

St.John’s

Ongeveer 40 km verwijderd van de Sudanese grens, behoort tot 1 van de topplaatsen van de Rode Zee.
Deze verzameling van kleine rifjes bieden u 1 voor 1 schitterende duiken.

Habil Ali is begroeid met gorgonia’s en zwart koraal en de westkant van dit rif biedt grote kans op het zien van hamerhaaien, grijze rifhaaien & wittiphaaien.
Habil Gafaar biedt u een enorme hoeveelheid zacht koraal met veel kleine visjes om en rond het rif en kans op groter wild zoals manta’s en verschillende soorten haaien in de diepe wateren verder weg van het rif.
Gota Kebir is 1 van de grootste riffen op St.John’s en bekend voor zijn vele tunnels en grotjes.
Gota Soraya wordt beschouwd als 1 van de beste muurduiken in de Rode Zee.

 

Opmerking: Alle duikplaatsen en de volgorde zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.