Deze route is de route bij uitstek voor duikers die op zoek zijn naar nog steeds maagdelijke koraalformaties en groot wild.

Daedalus Rif

Deel uitmakend van het Marine Park, is dit een groot ovaalvormig rif. Dit verst van de Egyptische kust gelegen rif biedt prachtig bedekte muren en schitterende drop-offs. Tijdens een duik op het Daedalus rif kan u genieten van een waaier aan maagdelijk hard koraal en er is een grote kans op het zien van scholen hamerhaaien en grijze rifhaaien.

Verder richting Zuiden bevinden zich de spectaculair diepe muren van Rocky Island en de met zacht koraal bedekte pinnacles van Zabargad.

Rocky Island

is een klein koraaleiland met muren tot op dieptes van meer dan 1000m en omringd door een rif aan de oppervlakte. De muren zijn bedekt met zacht koraal en een enorme hoeveelheid gorgonia’s geven deze duiken nog iets extra. Kans op het zien van verschillende soorten haaien, dolfijnen en manta’s.

Zabargad Eiland

biedt u mooie muurduiken, een wrakduik en ondiepe duiken op vele kleine koraaltorentjes. Hier leeft een groot aantal baarzen die zich maar al te graag laten fotograferen door de onderwaterfotografen onder ons.

 

Opmerkingen:
  • Nachtduiken op Daedalus, Rocky & Zabargad is niet toegelaten
  • Minimum 50 gelogde duiken vereist
  • Alle duikplaatsen en de volgorde zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.