Deze route biedt u een onvergetelijke duik op het beroemde rif Elphinstone en brengt u naar vele van de topplaatsen om en rond Marsa Alam en Hamata.

 

Elphinstone

  • Gemiddelde diepte: 20m
  • Maximum diepte: +70m

Dit met veel enthousiame besproken en bedoken lange, vingervormige rif bestaat aan noord-en zuidkant uit een plateau terwijl aan oost- en westkant van het rif steile muren tot 70 m te vinden zijn.
Een enorme hoeveelheid aan kleurrijke vissen maken de dichtbegroeide steilwanden een lust voor het oog van elke duiker. Vooral de oostkant van dit rif is bedekt met prachtig zacht koraal. Grijze haaien, wittiphaaien en op het noordelijke plateau ook hamerhaaien maken deze duikstek ontzettend fascinerend.

 

Shaab Marsa Alam

Shaab Marsa Alam is een 2 km lang rif en bestaat uit 3 duikstekken. Mooie koraaltuinen, veel soorten rifvissen, scholen banners en veel meer maken dit rif de moeite waard.

 

Abu Dabbab

Abu Dabbab, een verzameling van 7 riffen, ligt 40 km ten noorden van Marsa Alam. Er is een grote kans op het zien van steenvissen en kleine haaien. Abu Dabbab is uitermate geschikt voor nachtduiken tijdens welke Spaanse danseressen al vaak gezien werden.

 

Erg Wadi Gamal

Een van de populairste duikstekken op de zuidroute. Tijdens uw duik krijgt u een combinatie van hard en zacht koraal te zien. Vlindervissen, engelvissen, wittiphaaien en schildpadden hebben van deze duikstek hun thuis gemaakt heeft. Seizoengebonden behoren ook scholen tonijn en jacks tot de mogelijkheden.

 

Shaab Maksur

Een klein rif dat prachtige duiken biedt op het noord-en zuidplateau en omringd is door spectaculaire drop-offs tot een diepte van 100m. Je vindt er 3 koraaltorens bedekt met rood zacht koraal en met een aantal grotjes waar glasvisjes, groupers en murenes te vinden zijn. Rifvissen, haaien en tonijn zijn vaak geziene bezoekers.

 

Abu Galawa

Dit rif heeft de vorm van een laguna omringd door kleinere riffen. Een goede plaats voor manta`s en rifhaaien. Op een diepte van 18m vindt je een klein wrak dat zonk in de jaren `50 en zeer toereikend is voor onderwaterfotografie. Het wrak is weelderig begroeid met koraal. Nachtduiken op dit rif is een aanrader, met een beetje geluk krijg je een Spaanse danseres te zien.

Shaab Claude

Shaab Claude biedt een geweldig onderwaterlandschap. Je vindt er heel wat grotten en doorgangen waardoor Shaab Claude ook wel eens een labyrint genoemd wordt. Het zonlicht dat door de spleetjes heen komt, zorgt voor een prachtig zicht. Napoleons, schildpadden en kleine witpunt rifhaaien behoren tot de mogelijkheden.

 

Andere mogelijke duikstekken tijdens deze route zijn: Gota Marsa Alam, Gota Sharm, Shaab Ghadir, Mangrove,…

 

Opmerking: Alle duikplaatsen en de volgorde zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.