Deze route neemt u mee naar het diepste Zuiden van de Egyptische Rode Zee met bezoek aan de schitterende riffen van het St.John’s gebied en het nog zuidelijkere Abu Fendera rif.

 

St.John’s

Het St.John’s gebied ligt op ongeveer 40 km verwijderd van de Sudanese grens en behoort reeds jaren tot 1 van de topplaatsen van de Rode Zee.
Deze verzameling van kleine rifjes biedt u 1 voor 1 schitterende duiken en is een topper voor duikers die houden van nog maagdelijke koraalformaties, gorgonia’s, verschillende soorten haaien, barracuda’s,…

 

Habil Ali is begroeid met gorgonia’s en zwart koraal en de westkant van dit rif biedt grote kans op het zien van hamerhaaien, grijze rifhaaien & wittiphaaien.

 

Habil Gafaar biedt u een enorme hoeveelheid zacht koraal met veel kleine visjes om en rond het rif en kans op groter wild zoals manta’s en verschillende soorten haaien in de diepe wateren verder weg van het rif.

 

Gota Kebir is 1 van de grootste riffen op St.John’s en bekend voor zijn vele tunnels en grotjes.

 

Gota Soraya wordt beschouwd als 1 van de beste muurduiken in de Rode Zee.

 

Abu Fendera

Het grote Abu Fendera rif van ongeveer 6 km lang ligt op 4 uur zuidwaarts varen van de riffen van St.John’s. Het nog steeds intacte rif biedt enkele leuke duiken met een mooi onderwaterlandschap van hard koraal (vooral op het hoofdrif) en zacht koraal (vooral op de koraalblokjes) en vele verschillende vissoorten.
Het Abu Fendera rif staat bekend voor de scholen bultkop papegaaivissen die hier talrijk zijn.

Er wordt tevens een bezoek gebracht aan het wrakje de Endimyon dat zich dicht bij de Siyul eilandenbevindt. Dit zeiljacht, gezonken door een navigatiefout, bevindt zich op een diepte van 15 m. In de buurt van het wrak bevindt zich een schitterende koraaltoren rijkelijk begroeid met zacht koraal. Om de hoek bevinden zich kleinere koraalformaties en gorgonen.

 

Opmerking: Alle duikplaatsen en de volgorde zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.