Tijdens deze route bezoekt u de 3 topplaatsen in deze omgeving: de Brother Eilanden, Daedalus Rif en Elphinstone.

De Brother Eilanden

(El Akhawein), bestaande uit Big Brother en Little Brother, liggen op ongeveer 60 km van de kust van El Quesir verwijderd. Deze 2 bergtoppen van bergen beginnend op 300m diepte bieden onvergetelijke duiken.

Big Brother, makkelijk herkenbaar aan de vuurtoren, is ongeveer 100 m breed en 400 m lang. Little Brother ligt op ongeveer 800m ten oosten van Big Brother.
Deze Eilanden maken deel uit van de Marine Park eilanden en bieden u schitterende drop offs met een waaier aan kleurrijk zacht koraal en gorgonia’s die de muren bedekken.
Allerlei grote en kleine vissoorten hebben van deze eilanden hun thuis gemaakt: tonijn, barracuda, snappers, hamerhaaien, witpuntrifhaaien, manta’s,… Grijze rifhaaien kunt u bewonderen op het Noord- en Zuidplateau van Little Brother.

Big Brother biedt tevens 2 wrakduiken die zeker de moeite waard zijn. De Aida II (een 82m lang Egyptisch voorraadschip, gezonken in 1957) en de Numibia (een vrachtschip gezonken op naar India met als vracht reservestukken voor locomotieven) zijn beiden rijkelijk bedekt met zacht en hard koraal en napoleons en grijze rifhaaien zijn er veel geziene bezoekers.

 

Daedalus Rif

Eveneens deel uitmakend van het Marine Park, is dit een groot ovaalvormig rif. Dit verst van de Egyptische kust gelegen rif biedt prachtig bedekte muren en schitterende drop-offs. Tijdens een duik op het Daedalus rif kan u genieten van een waaier aan maagdelijk hard koraal en is er een grote kans op het zien van scholen hamerhaaien en grijze rifhaaien.

 

Elphinstone

Een legendarisch rif in de Rode Zee dat u meeneemt op 1 van de meest spannende driftduiken ooit.
Elphinstone staat garant voor het zien van een waaier aan kleurrijk zacht koraal. De muren van het noord- en zuidplateau zijn bedekt met zacht koraal, zwart koraal en gorgonia’s.
Grijze rifhaaien, hamerhaaien en ander groot wild zijn hier vaak geziene bezoekers.

 

Opmerkingen:

  • Nachtduiken op de Brothers & Daedalus is niet toegelaten
  • Minimum 50 gelogde duiken vereist
  • Alle duikplaatsen en de volgorde zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.